Muškarac iz Albanije uhapšen na GP Božaj: Osumnjičen za teške krađe u Francuskoj...

Iz UP su kazali da je A.Š. osumnjičen da je član organizovane kriminalne grupe sačinjene od dvadesetak državljana Albanije, koja se bave krađama, a koja je djelovala pod organizacijom osobe A.A.

7707 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

A.Š. (25) iz Albanije uhapšen je juče na Graničnom prelazu (GP) Božaj po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Pariz, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"On se potražuje od strane nadležnih organa Francuske radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Sudom u Parizu, a zbog sumnje da je počinio krivična djela teška krađa sa tri otežavajuće okolnosti i učestovanje u kriminanoj grupi sa ciljem pripremanja više djela", ističe se u saopštenju.

Iz UP su dodali da je A.Š. osumnjičen da je član organizovane kriminalne grupe sačinjene od dvadesetak državljana Albanije, koja se bave krađama, a koja je djelovala pod organizacijom osobe A.A.

"Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa tokom 2019. godine učestvovala u provala na teritoriji Francuske, posebno u mjestu Ile de France, a kojim prilikama su članovi ove grupe počinili više krađa nakita", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: