Podnijeta krivična prijava: Osumnjičen da je prijetio bivšem treneru Sutjeske

"Spise predmeta pripadnici nikšićke policije dostavili su postupajućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću na ocjenu i mišljenje, te se nakon uvida u pomenute tužilac izjasnio da se u radnjama I. Č. stiču elementi krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti"

23178 pregleda 25 reakcija 13 komentar(a)
Brnović, Foto: FSCG
Brnović, Foto: FSCG

Nikšićka policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv I. Č. (49) zbog sumnje da je prijetio bivšem treneru Fudbalskog kluba Sutjeska Nenadu Brnoviću.

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad", Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, postupajući po prijavi bivšeg trenera jednog fudbalskog kluba, podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv I.Č. (49). Naime, oštećeni je policiji prijavio 8. avgusta da mu je na sastanku upravnog odbora toga fudbalskog kluba, njemu nepoznato lice, koje nije imalo status člana upravnog odbora uputilo riječi prijeteće sadržine", ističe se u saopštenju Uprave policije (UP).

U saopštenju se dodaje da su policajci u odnosu na prijavu preduzeli niz mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te prikupili obavještenja od više osoba.

"Spise predmeta pripadnici nikšićke policije dostavili su postupajućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću na ocjenu i mišljenje, te se nakon uvida u pomenute tužilac izjasnio da se u radnjama I. Č. stiču elementi krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti", piše u saopštenju Uprave policije.

Nakon eliminacije od Santa Kolome iz Andore u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije i remija sa Arsenalom u Meridianbet 1. CFL, Nenad Brnović i uprava Sutjeske su se rastali.

Brnović je tada iznio šokantne tvrdnje o načinu rastanka sa Nikšićanima.

On je tvrdio da su on i njegovi saradnici prvo verbalno, a zatim i fizički napadnuti, te da se potezao i pištolj.

Brnović je tada u saopštenju istakao i da su ga predsjednik kluba Marko Mitrović, te "sportski direktor", odnosno savjetnik za transfere i sportska pitanja Igor Ćulafić, optužili za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu dana.

Bonus video: