Uhapšeni u Sarajevu: Navodni pripadnici "kavačkog klana"imali dokumenta BiH, lažne identitete?

Jovanović i Dulović su uhapšeni zbog postajanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Krivotvorenje isprava"

16051 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvojica navodnih pripadnika "kavačkog klana" koji su uhapšeni juče u Sarajevu imali su identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine (BiH), s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo "krivotvorenje isprave".

To je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS), a prenosi portal Klix.ba.

Kako je ranije saopšteno i za Klix.ba potvrđeno, u nedjelju iveče su policajci MUP-a KS uhapsili dvojicu državljana Srbije za kojima je bila raspisana potjernica, a akcija je izvedena na dvije lokacije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Riječ je o Dušanu Jovanoviću i Darku Duloviću.

Iz MUP-a KS danas je saopšteno da su uhapšeni zbog postajanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Krivotvorenje isprava".

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, lišili su slobode dva muškarca Dušana Jovanovića i Darka Dulovića, državljani Srbije", saopšteno je iz MUP-a KS.

"U trenutku hapšenja, ovi muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo 'Krivotvorenje isprave'", dodaju iz MUP-a KS.

Uhapšene osobe su predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za sprovođenje zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih osoba.

Takođe, iz Tužilaštva Kantona Sarajevo saopštiili su da su dvojica osumnjičenih za krivično djelo "Krivotvorenje isprava", predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS.

Biće zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku, a nakon analize prikupljenih dokaza, postupajući tužilac odlučiće o daljim mjerama.

Bonus video: