Kadići se predali policiji nakon skoro tri mjeseca

Dvojica Bjelopoljaca osumnjičeni za razbojništvo u Budvi

21483 pregleda 35 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Nakon skoro tri mjeseca skrivanja i bjekstva od pravosudnih organa, Kemal Kadić (46) i Mirza Kadić (22), oba iz Bijelog Polja, osumnjičeni za razbojništvo nad Amarom Karalićem, predali su se juče u Centru bezbjednosti Podgorica, potvrdila je „Vijestima“ advokatica Maja Turković, punomoćnik oštećenog Amara Karalića.

Krajem juna, Ilija Pavlović (34) iz Budve uhapšen je zbog sumnje da je zajedno sa Kemalom Kadićem i Mirzom Kadićem, napali Karalića, Blaža Petrića i Vasilija Ojdanića, na parkingu u Budvi, kada su od njih oduzeli mobilne telefone i novac.

“Okrivljeni Kadić Kemal i Kadić Mirza, koji su bili u bjekstvu i za kojima je bila raspisana interpolova potjernica, nakon tri mjeseca skrivanja i bjekstva od pravde, dana 18.09.2023. godine predali su se policiji, nakon čega su sprovedeni Visem državnom tužiocu u Podgorici na saslušanje. Tužilac je, nakon što ih je saslušao, istima odredio zadržavanje u trajanju do 72 sata zbog krivičnog djela razbojnistvo iz člana 242 stav 4 u vezi stave 2 i 1 Krivičnog zakonika Crne Gore. Okrivljeni će u zakonskom roku biti sprovedeni sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici koji će odlučivati o osnovi za određivanje pritvora”, izjavila je advokatica Turković.

Kako saznajemo, okrivljeni Ilija Pavlović se nalazi u pritvoru po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici od 28. juna, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo.

Bonus video: