Apelacioni sud: Brzo smo odlučili o žalbi Kneževića

Iz Apelacionog suda tvrde da su hitno postupali po žalbi uhapšenog policajca

5425 pregleda 3 komentar(a)
Sudije tvrde da su postupale hitno (Ilustracija), Foto: Luka Zekovic
Sudije tvrde da su postupale hitno (Ilustracija), Foto: Luka Zekovic

Apelacioni sud je po žalbi uhapšenog policajca Dejana Kneževića postupao sa naročitom hitnošću, odluku su donijeli dan nakon što su dobili spise.To su saopštili iz te institucije reagujući na navode iz Odluke Ustavnog suda, koju su “Vijesti” juče objavile.

“U cilju tačnog i potpunog informisanja javnosti, ističemo da je Apelacioni sud Crne Gore donio odluku po žalbi okrivljenog Dejana Kneževića protiv rješenja o produženju pritvora Višeg suda u Podgorici Kvs.br. 215/23 od 19. 4. 2023. godine u okviru zakonskog roka od tri dana, shodno članu 179 stav 3 Zakonika o krivičnom postupku. Nadležnost Apelacionog suda Crne Gore kao drugostepenog, za donošenje bilo koje odluke zasniva se nakon dostavljanja spisa od strane prvostepenog suda. U konkretnom slučaju, spisi predmeta sa izjavljenom žalbom radi donošenja odluke po žalbi okrivljenog Dejana Kneževića dostavljeni su ovome sudu od strane Višeg suda u Podgorici dana 15. 6. 2023. godine, dok je Apelacioni sud Crne Gore donio odluku po žalbi Kvsž.br. 174/23 na sjednici vijeća dana 16. 6. 2023. godine, dakle narednog dana po dostavljanju spisa ovome sudu. Iz navedenog se zaključuje da je Apelacioni sud Crne Gore postupao sa naročitom hitnošću u ovom predmetu, kao i svakom drugom predmetu u kojem odlučuje o žalbama na rješenje o produženju pritvora”, piše u njihovom reagovanju objavljenom na sajtu.

“Vijesti” su juče objavile djelove odluke Ustavnog suda, između ostalog i onaj u kom se navodi da su sudije tog suda ocijenile da, po njihovom mišljenju, Apelacioni sud nije u relativno kratkom vremenskom periodu odlučio o žalbi, iako su razmotrili spise, što, zaključili su, nije u skladu sa zahtjevom hitnosti.

Knežević, donedavni policijki šef za borbu protiv kriminala, uhapšen je u martu 2023. godine.

Pred tužiocima je negirao optužbe da je odavao povjerljive informacije kriminalcima.

Bonus video: