Rasprava Adžića i Rmandića ispred MUP: Ministar dočekan uvredama

Nezavisni sindikat policije organizovao je protest na kome zahtijevaju bolje uslove rada. Ministar tvrdi da su protesti politički motivisani

58883 pregleda 182 reakcija 180 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Uoči početka protesta Nezavisnog sindikata policije ispred Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) došlo je do verbalnog okršraja resornog ministara Filipa Adžića i predsjednika sindikata Igora Rmandića.

Sindikat protestuje zbog boljih uslova rada, dok Adžić tvrdi da su njihovi protesti politički motivisani.

Njega su ispred ministarstva dočekali zvižducima i povicima. Na video snimcima čuje se kako mu dobacuju uvrede.

Adžić je rekao Rmandiću da obmanjuju javnost i da ih šalju "oni koji protiv kojih niste smjeli da se pobune 30 godina".

"Primali ste duplo manju platu, glas vam se čuo nije. Sedam godina nosite pocijepane uniforme, glas vam se nije čuo. Sad kad smo mi obezbijedili sve preduslove, napravili pravilnik i uredbu, obezbijedili sredstva, sad se brinete za unifrome", rekao je Adžić i poručio Rmandiću da pokušava da iskoristi smrt svog kolege i zaposlenje njegove supruge kako bi promovisao rad sindikata.

Rmandić je Adžiću odgovorio da njegove "kriminalne aktivnosti koje radite sjedjeći u fotelji ministra prelaze sve mjere dobrog ukusa", na šta je Adžić odgovorio da je to opet "samo politikantska priča".

On je istakao i da se bunio svih 27 godina službe, da nikad nije ćutao i tvrdi da je u Ministarstvo donio dokaze o kriminalu u Sindikatu Uprave policije.

"Šta ste vi uradili da to pokrenete. Mog ubijenog kolegu iskreno i iz srca žalim i borim se za njegovu porodicu. I poslao sam Vam dopis gdje sam Vam jasno ukazao kako ćete da zaposltie njegovu suprugu", rekao je Rmandić.

Bonus video: