SDT podiglo optužnicu protiv četiri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i ubistva Roganovića

"U optužnici je predloženo i da se okrivljenima S.R., M.G. i M.R. produži pritvor, a da se okrivljenom I.V., koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, sudi u odsustvu"

9248 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana Igora Vukotića i još četiri osobe, zbog stvaranja kriminalne organizacije i teškog ubistva Šćepana Roganovića u februaru 2020. godine.

Optužnica je pored Vukotića, podignuta je i protiv Marka Radovića, Slavka Radulovića i Miloša Gvozdenovića.

"Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih I.V., S.R., M.G. i M.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv okrivljenog M.R. i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izvršenih tokom 2019. i 2020. godine, u Herceg Novom" saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

On je dodao da se optuženi sumnjiče da su dio kriminalne organizacije čiji je organizator Krsto Vujić, protiv koga se već vodi postupak pred Višim sudom u Podgorici, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo Roganovića u februaru 2020. godine.

"U optužnici je predloženo i da se okrivljenima S.R., M.G. i M.R. produži pritvor, a da se okrivljenom I.V., koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica, sudi u odsustvu", naveo je Radonjić.

Bonus video: