Pritvor do 30 dana vozaču autobusa firme "Papović"

U saobraćajnoj nesreći na Obzovici stradale su dvije osobe - Podgoričanka Anđela Burzanović (19) i državljanin Velike Britanije A.N.D. (66), a dvadeset šest je povrijeđeno.

42143 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Sudija za istragu osnovnog suda na Cetinju odredio je pritvor do 30 dana S.N. vozaču autobusa firme "Papović" koji je bio za upravljačem u trenutku teške saobraćajne nesreće na Obzovici.

"...S.N. određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz čl.348 st.4 u vezi čl.339 u vezi st.1 KZ CG. Pritvor po ovom rješenju može trajati do mjesec dana, a određen je po pritvorskom osnovu iz čl.175 st.1 tač.2 ZKP, odnosno zbog opasnosti od uticaja na svjedoke", piše u saopštenju koje potpisuje sudija Borko Lončar.

Nesreća na magistralnom putu Cetinje - Budva dogodila se u utorak u 12.10 časova kada je na usponu Obzovice, autobus prevoznika “Papović” sa 30-ak putnika, mahom stranaca, prvo u dužini od 15-ak metara udarao u zaštitinu bankinu, a potom probio ogradu i pao u ambis.

U toj saobraćajnoj nesreći stradale su dvije osobe - Podgoričanka Anđela Burzanović (19) i državljanin Velike Britanije A.N.D. (66), a dvadeset šest je povrijeđeno.

Bonus video: