Loznica je jedna od kavačkih baza

U lozničkom kraju, odakle dolaze četvorica rudara mafije, dominantan uticaj ima ekipa okupljena oko plaćenika kavačkog klana Veljka Belivuka, a tamošnji kriminalci, odnosno dio njih, hvalio se dobrim vezama sa kavačkim klanom i pojedinim crnogorskim policajcima

42798 pregleda 28 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Prema saznanjima “Vijesti”, jedan od osumnjičenih za obijanje sudskog depoa Višeg suda u Podgorici, Milan Marković rodom je iz Runjana kod Loznice, a godinama boravi u Beogradu.

Prije desetak godina hapšen je u srpskoj prijestonici i to nakon što je policija kod njega pronašla 2.000 tableta ekstazija. Zbog tog krivičnog djela osuđen je, a u Loznici se nije pojavljivao nakon odslužene kazne.

Milan Marković
foto: Gov.me

Milan Marković u Podgoricu je, nedavno, stigao sa bratanićem Veljkom Markovićem kojeg crnogorska policija takođe potražuje zbog obijanje sudskog depoa.

U selu Runjani, gdje se i nalazi porodična kuća Markovića, od prije nekoliko dana nema nikoga i zatvorena je.

Veljko Marković
Veljko Markovićfoto: Gov.me

Mještani tog sela nijesu bili raspoloženi da pričaju o komšijama koje crnogorska policija traži zbog obijanja sudskog depoa.

Još jedan od osumnjičenih Vladimir Erić je, prema saznanjima “Vijesti”, automehaničar i u Loznici je imao auto-servis.

Vladimir Erić
Vladimir Erićfoto: Gov.me

U lozničkom kraju, odakle dolaze četvorica rudara mafije, dominantan uticaj ima ekipa okupljena oko plaćenika kavačkog klana Veljka Belivuka, a tamošnji kriminalci, odnosno dio njih, hvalio se dobrim vezama sa kavačkim klanom i pojedinim crnogorskim policajcima.

Navodno, tamošnja mafija godinama je u poslu šverca cigareta i droge.

Dejan Jovanović
Dejan Jovanovićfoto: Gov.me

Kao dio Belivukove kriminalne ekipe srpski mediji ranije su označavali Lozničane Slađanu Sekulić i njenog supruga, bivšeg policajca iz Loznice, Vlada Georgieva koji se ranije zvao Dejan Sekulić.

Njih sumnjiče da su, između ostalog, Belivuku i ekipi ustupili svoju vikendicu kod Tršića, gde su članovi klana vježbali pucanje iz različith vrsta oružja, između ostalog i iz snajpera.

Osim njih, sa Belivukom i kavačkim klanom povezan je i nekadašnji srpski policajac Miroslav Starčević, koji je na Skaj aplikaciji koristio nadimke Đeneral i Deda.

Srpski mediji označavaju ga saradnikom kriminalnog klana Radoja Zvicera i beogradske ćelije kavačkog klana.

Starčević je bio na direktnoj liniji sa Zvicerom i sa njim se dogovarao o poslovima širom svijeta.

Bonus video: