Uhapšen Tuzanin, osumnjičen da je pucao u kafiću, povrijeđene dvije osobe

Podgorička policija protiv njega je podnijela krivičnu prijavu

22925 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Četrdesetogodišnji S.S. iz Tuzi uhapšen je i određen mu je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je pucao u jednom ugostiteljskom objektu u Tuzima, prilikom čega su dvije osobe zadobile lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Protiv njega je podgorička policija, kako se navodi, podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti na štetu drugog fizičkog lica, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Naime, 8. septembra oko 00.45 časova, dok se nalazilo u jednom ugostiteljskom objektu u Tuzima, jedno lice upotrijebilo je vatreno oružje - pištolj marke „Pietro Beretta" cal. 7.65 mm. On je tada ispalio hitac u pod pomenutog objekta, dok se u tom lokalu nalazio veći broj gostiju, a kojom prilikom su usljed dejstva rikošeta metka dva lica zadobila lake tjelesne povrede koje su konstatovane u ljekarskim izvještajima", rečeno je iz UP.

Sa događajem je, kako je saopšteno, upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je ovlastio policijske službenike da na licu mjesta izvrše uviđaj i preuzmu dalje mere i radnje u cilju rasvjetljavanja događaja, što je i učinjeno, te je pronađen i izuzet pištolj marke „Pietro Beretta“ u kojem se nalazilo šest čaura.

"Uvidom u snimke sa video nadzornih kamera uočeno je lice koje je upotrijebilo oružje, te je policija preduzela aktivnosti u cilju identifikacije i utvrdila da je riječ o S.S. iz Tuzi. Osim toga, u službenim prostorijama Odjeljenje bezbjednosti Podgorica prikupljena su obavještenja od više lica, na okolnosti pomenutog događaja. Po nalogu postupajućeg tužioca S.S. je lišen slobode i priveden postupajućem tužiocu, te istražnom sudiji Osnovnog suda koji mu je odredio pritvor do 30 dana", piše u saopštenju policije.

Bonus video: