Tokom vikenda uhapšeno 45 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Uhapšen M.V. (62) iz Podgorice koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,52 g/kg

4446 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crnogorska policija je tokom vikenda uhapsila 45 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno iz Uprave policije (UP).

Kako navode, 18 vozača uhapšeno je u Podgorici, a dva vozača iz tog grada su zatečena da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola u koncentracijama većim od 2 g/kg.

"Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim drumovima evidentirala 46 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet lica zadobila teške tjelesne povrede, dok je 13 lica zadobilo lake tjelesne povrede. Pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 159 prekršajnih prijava, izdali 1.059 prekršajnih naloga, oduzeli 15 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja", piše u saopštenju UP.

Dodaje se i da je uhapšen M.V. (62) iz Podgorice koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,52 g/kg.

"On je prilikom lišenje slobode omalovažavao službenike policije", kazali su.

Iz policije su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Bonus video: