UPC: Zaplijenjene cigarete, med, maslinovo ulje, vino, antibiotici, kamere, rezani duvan

"Počiniocima - fizičkim i pravnim licima izdati su prekršajni nalozi u iznosu od 4.300 eura"

11449 pregleda 2 komentar(a)
Dio oduzete robe, Foto: UPC
Dio oduzete robe, Foto: UPC

Uprava prihoda i carina (UPC) saopštila je da je tokom vikenda i početkom sedmice zaplijenila cigarete i ostalu robu u ukupnoj vrijednosti od skoro 20.000 eura.

U saopštenju se dodaje da su službenici UPC proteklog vikenda sproveli pojačane kontrole u cilju suzbijanja nelegalnog prometa robe preko državne granice.

"Na carinskom terminalu Podgorica kontrolom kontejnera sa cigaretama pronađeno je 160.000 komada neprijavljenih cigareta. Kontrolom putničkih vozila na ulazu u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj 23. i 24. septembra, otkrivena je neprijavljena roba - osam kilograma rezanog duvana, 168 kilograma meda i 40 litara maslinovog ulja. Takođe, na graničnom prelazu Dračenovac u tri odvojena slučaja, kontrolom putničkih vozila otkrivena je neprijavljena roba - osam komada kamera za video nadzor, 30 litara vina, 40 kutija antibiotika Amoksicilin od 500 miligrama", poručili su iz UPC.

Kazali su da vrijednost cjelokupne oduzete robe, uključujući cigarete, iznosi 19.866 eura.

"Počiniocima - fizičkim i pravnim licima izdati su prekršajni nalozi u iznosu od 4.300 eura. Uprava prihoda i carina je posvećena aktivnostima usmjerenim na zaštitu carinskog područja Crne Gore i njenih građana od svih vidova prekograničnog kriminala", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: