Na GP Vraćenovići uhapšen državljanin Njemačke zbog sumnje da je imao marihuanu

"Nikšička policija je lišila slobode D.R. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga"

9882 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija uhapsila je D.R. iz Njemačke na graničnom prelazu Vraćenovići zbog toga što je kod njega pronađena materija za koju se sumnja da je marihuana, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Granična policija je na graničnom prelazu Vraćenovići prilikom kontrole vozila kod lica D.R. pronašla i oduzela dva pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine oko 17,7 grama. Nikšička policija je lišila slobode D.R. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", navodi se u saopštenju UP.

U saopštenju se ističe da je nikšićka policija u prvoj polovini septembra krivično i prekršajno procesuirala ukupno 16 lica, kojom prilikom su oduzeli preko kilogram marihuane, manju količinu kokaina, ulje biljke konoplje, kao i 160 grama metamfetamina.

"Od navedenog broja lica njih sedam je lišeno slobode, od čega dva lica zbog počinjenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a pet lica zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: