MUP Republike Srpske: Dostavili smo Crnoj Gori podatke korisne za istragu o "Tunelu"

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou"

12004 pregleda 1 komentar(a)
Foto: gov.me/R.Koprivica
Foto: gov.me/R.Koprivica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavilo je podatke Upravi policije Crne Gore koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel", saopštili su iz MUP-a Republike Srpske za portal RTCG.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ima saradnju sa nadležnim institucijama Crne Gore na visokom nivou. U okviru predmeta 'Tunel' dostavili smo Upravi policije Crne Gore relevantna saznanja kojima smo raspolagali, a koja su se pokazala korisnim za tu istragu", saopštili su iz MUP-a RS.

Osumnjičeni su nakon otkrivanja tunela napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi vjeruju da je dio njih prešao na teritoriju BiH, zbog čega je u toku opsežna potraga.

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela.

U pitanju je Katarina Baćović. Po nezvaničnim informacijama, istražitelji provjeravaju da li je Baćović zloupotrijebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka, koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od prije nekoliko dana, Katarini Baćović se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Tužilac Marko Mugoša donio je naredbu o sprovođenju istrage protiv uhapšenog Podgoričanina Predraga Mirotića (32), četvorice bjegunaca iz Loznice - Veljka Markovića (32), njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32) koji su, kako se sumnja, od kraja jula do 11. septembra kopali tunel do sudskog depoa.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ranije je saopštio da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, istog dana kada je tunel do depoa otkriven i to u manjim grupama.

Bonus video: