UP: Dječak nosio nož u školu, prekršajna prijava protiv majke

U stanu učenika pronađeno više komada metalnih noževa, plastični pištolj – igračka i plastična municija, kao i pirotehnička sredstva

22757 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Budvanska policija oduzela je od jednog učenika osnovne škole više komada metalnih noževa i pirotehnička sredstva, a protiv njegove majke podnijela prekršajnu prijavu.

Budvanska policija je postupala na osnovu saznanja da dječak od 13 godina sa sobom u školu i zonu škole nosi nož, te došla do fotografije na kojoj se, kako je saopštila Uprava policije, vidi da taj dječak u prostorijama osnovne škole drži manji nož i "predmet crne boje nalik na pištolj".

"Nakon toga su preduzete radnje u objektu stanovnja dječaka i njegovog zakonskog zastupnika V.M. (35), kojom prilikom je pronađeno više komada metalnih noževa, plastični pištolj – igračka i plastična municija, kao i pirotehnička sredstva", navodi se u saopštenju.

Pronađeni predmeti privremeno su oduzeti, a o događaju su upoznati službenici Centra za socijalni rad radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, kao i državni tužilac, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"Protiv zakonskog zastupnika maloljetnika, majke V.M. je zbog propuštanja mjera roditeljskog nadzora podnešena prekršajna prijava u skraćenom postupku shodno Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici", zaključuju iz policije.

Bonus video: