Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog razrješenja Lepe Medenice

Najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta

29167 pregleda 119 reakcija 21 komentar(a)
Lepa Medenica, Foto: Boris Pejović
Lepa Medenica, Foto: Boris Pejović

Vrhovni sud Crne Gore stavio je tačku na slučaj eventualnog razrješenja šefice podgoričkog Višeg tužilaštva Lepe Medenice zbog navodno neprimjerenog uticaja na tada podređene tužioce Vukasa Radonjića i Nikolu Boričića u slučaju ukidanja zabrane ulaska u zemlju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, saznaje TV Vijesti.

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice disciplinskog tužioca Tanje Nišavić.

Podsjetimo,Tužilački savjet je u junu odbio da odlučuje o predlogu za razrješenje Lepe Medenice, koji je inicirao ministar pravde Marko Kovač, zbog manjkavosti optužnog akta.

U predlogu za smjenu Medenice bilo je navedeno da se neprimjereno ponašala prema tužiocima Radonjiću i Boričiću, nakon što je Radonjić izdao nalog za hapšenje policijskih službenika koji su navodno ucestvovali u ukidanju zabrane ulaska u zemlju pripadnicima organizovane kriminalne grupe Belivuku i Miljkoviću.

Radonjić je u službenoj bilješci naveo da ga je Medenica zvala nakon ponoći i povišenim tonom rekla: “Vukase, koga si to uhapsio, odmah da ih pustiš.”

Bonus video: