Izazvao udes i odbio da potpiše zapisnik o alkotestiranju, osuđen na 15 dana zatvora

Dvadesetogodišnjak odbio i da se podvrgne analizi krvi u zdravstvenoj ustanovi

10470 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državljanin Srbije sa boravkom u Baru N.A. (20), koji je izazvao saobraćajnu nezgodu i odbio da potpiše zapisnik o alkotestiranju, osuđen je u hitnom postupku na 15 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura.

Kako je saopšteno iz Suda za prekršaje u Budvi, sutkinja Katarina Vujačić Vuksanović je, nakon sprovedenog dokaznog postupka, odlučila da je N.A. kriv jer je izazvao saobraćajnu nezgodu.

“Kao i zbog toga što je prilikom uviđaja, najprije odbio da potpiše zapisnik o alkotestiranju kojim mu je konstatovano 2,29 promila alkohola u organizmu, a potom odbio i da se podvrgne analizi krvi u zdravstvenoj ustanovi”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je okrivljenom, budući da je riječ o stranom državljaninu, novčana kazna naplaćena odmah po izricanju, dok je na izdržavanje zatvorske kazne u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija Spuž upućen bez odlaganja.

“Sutkinja je odredila da nakon izdržane kazne zatvora okrivljeni ne može upravljati vozilima na teritoriji Crne Gore u trajanju od pet mjeseci, a izrečen mu je i maksimalan broj kaznenih bodova”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: