O Igoru Vukotiću u sudnici 12. oktobra

Zakazana kontrola optužnice za ubistvo Šćepana Roganovića u podgoričkom Višem sudu

12735 pregleda 2 komentar(a)
Privođenje optuženih za ubistvo Roganovića, Foto: Luka Zeković
Privođenje optuženih za ubistvo Roganovića, Foto: Luka Zeković

Kontrola optužnice protiv okrivljenih Igora Vukotića i ostalih okrivljenih, zbog ubistva Šćepana Roganovića, zakazana je za 12. oktobar u Višem sudu u Podgorici.

Vanraspravnim vijećem predsjedavaće sudija Boris Savić, potvrdila je Marija Raković, samostalna savjetnica za osnove sa javnošću.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv vođe škaljarskog kriminalnog klana Igora Vukotića, zbog stvaranja kriminalne organizacije i teškog ubistva Šćepana Roganovića u februaru 2020. godine.

Optužnica je pored osim Vukotića, podignuta je i protiv Marka Radovića, Slavka Radulovića i Miloša Gvozdenovića.

“Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih I. V., S. R., M. G. i M. R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv okrivljenog M.R. i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izvršenih tokom 2019. i 2020. godine, u Herceg Novom” saopštio je ranije državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

U Višem sudu u Podgorici u toku je sudski postupak protiv okrivljenih Krsta Vujića, Milija Bajramovića, Miloša Komara, Dina Ibrahimovića i Igora Glavaša. Okrivljeni Bajramović, koji je u bjekstvu, označen je kao direktni počinilac ubistva i za njim je raspisana međunarodna potjernica, kao i za Vujićem koji se tereti kao organizator ove kriminalne grupe.

Glavaš se tereti da je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića. On je, prema rezultatima iz istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, u januaru 2020. godine, preuzeo od, za sada nepoznate osobe, motocikl “piaggo” koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića.

Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine oko devet časova.

K. R.

Infobox Text/Izjava Citat - Por ectem quaerum sitati blautatia sequatios conectium lam eium corepre pudigen dandae nihiti quis et apid quunt, cusda dolor nihiti sam adis aut atur? Ad quassitatur seque esciam rae nonecerovidi aut ad mosa volor aut ut qui alitatet volore nullore ru

Vanraspravnim vijećem predsjedavaće sudija Boris Savić, potvrdila je Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću

13.

februara 2020. godine, Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule.

Bonus video: