Podgorica: Uhapšen zbog sumnje da je odbacio pištolj

Oružje pronađeno nakon što je prijavljeno da je u Nikšićkoj ulici došlo do okupljanja više osoba i da između njih može doći do fizičkog sukoba

3671 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Podgorička policija uhapsila je S.M. zbog sumnje da je u Nikšićkoj ulici odbacio revolver.

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi službenici postupajući po prijavi da je u Nikšićkoj ulici došlo do okupljanja više osoba i da između njih može doći do fizičkog sukoba, odmah izašli na lice mjesta i uhapsili S.M. zbog sumnje da je odbacio oružje.

"Interventna jedinica je izlaskom na lice mjesta zatekla S.M., a pretragom terena pronađen je revolver koji je ovo lice odbacilo, u ilegalnom posjedu. Pripadnici policije su izvršili pretres stana i drugih prostorija te pronašli 18 komada municije različite vrste i kalibra. Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici slobode je lišen S.M. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", piše u saopštenju.

Dodaje se i da je podgorička policija, u odvojenoj aktivnosti, pretresom stana i drugih prostorija koje koristi I.J., pronašla i oduzela pištolj "Franc Police" cal. 7,65mm, dvije lovačke pušle i malokalibarsku pušku model TOZ.

"Policija je protiv I.J. podnijela prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o oružju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: