Nikšić: Policija zatekla maloljetnika u alkoholisanom stanju, prekršajne prijave protiv oca i ugostiteljskog objekta

"Pripadnici policije su u ulici Novice Cerovića zatekli maloljetno lice staro 17 godina u vidno alkoholisanom stanju, koje su transportovali u medicinsku ustanovu na ukazivanje ljekarske pomoći, nakon čega je on otpušten na kućno liječenje"

8694 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija je u noćnim satima zatekla maloljetno lice staro 17 godina u alkoholisanom stanju, te podnijela prekršajne prijave protiv oca zbog zanemarivanja djeteta kao i protiv ugostiteljskog objekta i lica koje obavlja ugostiteljsku djelatnost zbog prodaje alkohola licu koje nema 18 godina, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Pripadnici policije su u ulici Novice Cerovića zatekli maloljetno lice staro 17 godina u vidno alkoholisanom stanju, koje su transportovali u medicinsku ustanovu na ukazivanje ljekarske pomoći, nakon čega je on otpušten na kućno liječenje", kazali su iz policije.

Dodali su da je nakon preduzetih radnji iz nadležnosti policije, protiv zakonskog zastupnika maloljetnika - oca, podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje djeteta.

"Protiv pravnog lica „Monte group NK“ d.o.o Nikšić, koji obavlja ugostiteljsku djelatnost u objektu vrste – bar i disko klub, je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz člana 25 Zakona o javnom redu i miru – omogućava korišćenje alkoholnog pića licu koje nije navršilo 18 godina. Za ovaj prekršaj je zaprijećena novčana kazna do 5.000 eura", dodali su iz policije.

Pojasnili su da je podnijeta prekršajna prijava protiv odgovornog lica u "Monte group NK" i za ovaj prekršaj je, kako kažu, propisana novčana kazna do 1.500 eura.

"Nikšićka policija će u narednom periodu pojačati kontrole ugostiteljskih objekata sa posebnim akcentom na kontrole točenja alkoholnih pića maloljetnim licima, te još jednom apelujemo na vlasnike ugostiteljskih objekata da poštuju zakonske procedure, ne samo u cilju izbjegavanja eventualnih novčanih kazni već radi dobrobiti naše djece i mladih", kazali su iz policije.

Bonus video: