Lekić: Kovač je na saslušanju rekao da bi prepoznao policajce koji su ga maltretirali

Kovač, koji je prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva pripadnik škaljarskog klana, svjedočio je u predmetu formiranom protiv policijskog batinaškog odreda

15171 pregleda 7 komentar(a)
Lekić, Foto: Luka Zeković
Lekić, Foto: Luka Zeković

Cetinjanin Stefan Kovač rekao je na saslušanju pred tužiocem da bi prepoznao policajce koji su ga maltretirali, tukli i zlostavljali.

To je "Vijestima" kazao njegov pravni zastupnik, advokat Damir Lekić.

Kovač, koji je prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva pripadnik škaljarskog klana, svjedočio je u predmetu formiranom protiv policijskog batinaškog odreda.

"Danas je u ODT Podgorica državnim tužiocem Harisom Šabotićem obavljeno saslušanje svjedoka oštećenog Stefana Kovača u predmetu policijskog zlostavljanja, mučenja i brutalne torture. Stefan Kovač je dao detaljan iskaz i jasno i precizno se izjasnio na sve činjenice i okolnosti koje su od značaja za predmetni događaj i postupanje policajaca prema njemu, kao i na sva postavljena pitanja od strane državnog tužioca", rekao je Lekić. Kazao je da je Kovač posebno istakao da prema njemu na nezakonit način nisu postupali sami policajci iz Sektora za operativnu podršku koji su na glavama imali fantome već i određeni nemaskirani policajci koji su ga dočekali u prostorojama City malla.

"Ono što je posebno važno jeste da Stefan Kovač smatra da bi svakog i maskiranog i nemaskiranog policajca mogao da prepozna pa smo stavili predlog da se izvrši radnja prepoznavanja i državni tužilac će taj dokazni predlog uvažiti pa će se sprovesti radnja prepoznavanja", istakao je Lekić.

Pod obradom tužilaštva u izviđajnom dijelu postupka nalazi se najmanje 15 službenika nekadašnjeg Odsjeka za posebnu operativnu podršku Uprave policije, koja je radila u sklopu SPBOK-a kojim je rukovodio tadašnji pomoćnik direktora policije Zoran Lazović, zbog sumnje da su tokom obavljanja posla i policijske obrade “mučili i zlostavljali najmanje petoricu uhapšenih”.

Bonus video: