Peroviću, Ojdaniću i Lambuliću određeno zadržavanje od 72 sata

Radovan Perović, Vjekoslav Lambulić i Bojan Ojdanić sumnjiče se za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga

159662 pregleda 162 reakcija 120 komentar(a)
Privođenje jednog od osumnjičenih, Foto: Printscreeen
Privođenje jednog od osumnjičenih, Foto: Printscreeen
Ažurirano: 08.10.2023. 22:04h

Budvanima Radovanu Rašu Peroviću i Bojanu Ojdaniću i Podgoričaninu Vjekoslavu Lambuliću određeno je zadržavanje od 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Video: Luka Marsenić

"Nakon saslušanja,osumnjičenima je određeno zadržavanje,72 časa od časa lišenja slobode", kazao je Vijestima portparol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Oni su uhapšeni jutros po nalogu SDT-a, u akciji tog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Lisice na ruke stavljene su im zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode tri lica, R.P., V.L. i B.O, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti sprovedeni državnom tužiocu radi saslušanja", navodi se u saopštenju državnog tužioca i portparola Vukasa Radonjića.

Uhapšeni Perović je kum pritvorenog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića ali i kum načelnika SPO Predraga Šukovića.

Šef SPO je i na sjednici Odbora za bezbjednost u martu ove godine, a nakon hapšenja Mila Božovića, odgovarajući na pitanje poslanika rekao da je kum prvog čovjeka Budve i njegov kum.

“To nije tajna, ovo je mala državai svi smo povezani. Ne znam zašto potencirate tu priču, jer ja sam poznavao i dosta ovih policajaca koji su uhapšeni, pa smo postupali. Valjda vam je i to dokaz da smo postupali profesionalno. Nije nama lako u SPO da procesuiramo ljude koje znamo, tu ima naših kolega, prijetelja i kumova, ali ono što obradi SPO, i što se dostavi sDT-u, i to je predmet krivično djelo, postupaćemo po nalogu SDT-a. Nije ovo prvi slučaj u SPO, imali smo i bližih kontakata sa licima koje smo procesuirali ali smo smogli snage i postupali profesionalno”, kazao je tada Šuković.

Hapšenje Perovića, Lambulića i Ojdanića je uslijedilo kao proširenje istrage koju SDT vodi protiv Božovića.

Osim predmeta u kom su danas osumnjičeni, Božović, Mileta Ojdanić, Miloš Mišurović, odbjegli policajac Ljubo Milović i Filip Zindović obuhvaćeni su i istragom u kojoj je već podnijeta optužnica protiv više od 20 pripadnika takozvanog policijskog narko-kartela.

Ročište za kontrolu te optužnice zakazano je za sjutra.

SDT je u tom predmetu podiglo optužnicu protiv 21 okrivljenog.

Optuženi su Milo Božović, Radoje Zvicer, Ljubo Milović, Dejan Knežević, Mileta Ojadnić, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Milan Popović, Miloš Mišurović, Marko Novaković, Ivan Nikolić, Goran Stojanović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Tihomir Adžić, Filip Zindović (Kljajević), Darko Knežević, Dražen Milović, Ivan Mijatović...

Bonus video: