Nikšić: Pretresene prostorije srodnika međunarodno traženih osoba, oduzeta tri pištolja i tri puške

Obavljen pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.N. (28), koji je srodnik dvije osobe koje se potražuju zbog članstva u jednoj kriminalnoj organicaziji i izvršenju teških krivičnih djela

21892 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Uprava policija
Foto: Uprava policija

Nikšićka policija oduzela je tri pištolja i tri lovačke puške u ilegalnom posjedu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, oružje je oduzeto tokom ciljane akcije usmjerene prema međunarodno traženim osobama.

Policija je, navodi se, obavila pretrese na lokaciji koje koristi osoba bliska tim međunarodno traženim osobama.

"Nikšićka policija je, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.N. (28). Policija je pretresom pronašla i oduzela tri pištolja, tri lovačke puške i 15 komada municije, u ilegalnom posjedu. U odnosu na pronađeno oružje i municiju upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da će nakon sprovedenog vještačenja i provjera putem međunarodne saradnje izjasniti o pravnoj kvalifikaciji o eventualnom postojanju krivičnog djela", piše u saopštenju.

Dodaje se da dvije međunarodno tražene osobe, koje su srodnici M.N., se potražuju na međunarodnom nivou, zbog članstva u jednoj kriminalnoj organicaziji i izvršenju teških krivićnih djela sa elementima organizovanog kriminala i drugih krivičnih djela.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su tokom septembra 2023. godine izvršili ukupno 39 pretresa stambenih i drugih prostorija po raznim osnovama u cilju pronalaska vatrenog oružja, narkotika i predmeta koji potiču iz krivičnih djela, kojom prilikom je oduzeto 20 komada vatrenog oružja, od čega tri automatske puške, kao i 926 komada municije", piše u saopštenju policije.

Bonus video: