Uhapšeno 50 osoba zbog vožnje u pijanom stanju, Nikšićanin vozio sa više od dva promila

"Pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 228 prekršajnih prijava, izdali 1.143 prekršajna naloga, oduzeli 15 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja", piše u saopštenju

7301 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom prethodnog vikenda uhapšeno je 50 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se dodaje da je 19 vozača uhapšeno u Podgorici, pet u Kotoru, a po četiri u Danilovgradu i Baru...

Navodi se da su tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirane 43 saobraćajne nezgode, u kojima su dvije osobe poginule na putnom pravcu Bar - Ulcinj, tri osobe su zadobile teške tjelesne povrede, dok je 15 osoba zadobilo lake tjelesne povrede.

"U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 228 prekršajnih prijava, izdali 1.143 prekršajna naloga, oduzeli 15 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su rekli da je nikšićka policija uhapsila M.P. (27) koji je alkotestiran i utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,03 promila.

"Osim toga i kolašinska policija je sprovela intenzivne saobraćajne kontrole tokom vikenda i alkotestirala 78 vozača, od kojih su tri pronađena da upravljaju voziom pod dejstvom alkohola i oni su lišeni slobode. Takođe, dva vozača su sankcionisana i isključena iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita", piše u saopštenju.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Bonus video: