Završna riječ na suđenju za ubistvo Šarovića odložena za 16. oktobar

Prema navodima optužnice, okrivljeni Dušan Šilj i Nikola Ivović, optuženi su za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima.

5786 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Završna riječ u sudskom procesu okrivljenima Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića, odložena je danas u Višem sudu u Podgorici.

Predsjednica krivičnog vijeća sudija Milena Matović zakazala je 16. oktobar naredni glavni pretres, jer je okrivljeni Šilj, angažovao novog branioca advokata Damira Lekića, umjesto dosadašnjeg branioca po službenoj dužnosti advokatice Sanje Bojanović.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi su za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima.

Šilj se tereti da je zajedno sa Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu "Kaskara", iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa "Akacija", iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: