Službenica granične policije uhapšena zbog primanja mita

"Osim nje, uhapšen je i azerbejdžanski državljanin G.H., koji je dao novac policijskoj službenici D.B., kako bi mu ista omogućila da napusti Crnu Goru bez sankcionisanja za saobraćajni prekršaj koji je počinio", navodi se u saopštenju

24824 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija na graničnom prelazu Dobrakovo uhapsila je policijsku službenicu D.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je na graničnom prelazu Dobrakovo uzela novac od azerbejdžanskog državljanina G.H.

To je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Osim nje, kako se navodi, uhapšen je i azerbejdžanski državljanin G.H., koji je dao novac policijskoj službenici D.B., kako bi mu ista omogućila da napusti Crnu Goru bez sankcionisanja za saobraćajni prekršaj koji je počinio.

"O preduzetim radnjama policijski službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije podnijeli su izvještaj nadležnom Osnovnom državnom tužiocu u Bijelom Polju, koji je donio rješenje o zadržavanju do 48 sati za navedena lica i kvalifikovao krivična djela, izjasnivši se da su se stekli zakonom propisani uslovi da u radnjama koje je izvršila policijska sluzbenica D.B., postoje elementi bića krivičnog djela primanje mita, a u radnjama azerbejdžanskog državljanina elementi bića krivičnog djela davanje mita.", stoji u sapštenju.

Policijska službenica D.B. je, kako su kazali iz MUP-a, već duži period bila predmet kriminalističke obrade policijskih službenika Odjeljenja za unutrasnju kontrolu policije

Bonus video: