UP će procesuirati osam osoba zbog incidenta ispred nikšićke bolnice

Policija navodi da su spriječili upad na Infektivnu kliniku i fizički napad na direktoricu bolnice Dušanku Perović-Milatović

13700 pregleda 4 komentar(a)
Sa protesta ispred bolnice, Foto: Svetlana Mandić
Sa protesta ispred bolnice, Foto: Svetlana Mandić

Zbog narušavanja javnog reda i mira u krugu Opšte bolnice Nikšić tokom protesta koji se zbog smrti bebe održao 26. septembra Uprava policije (UP) će procesuirati osam osoba.

"V.K. (32), M.M. (47), V.R. (31), P.T. (41) i M.T. (32), će biti procesuirani zbog izvršenih prekršaja grubo vrijeđanje i naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo ponašanje iz člana 7 stav 2, prijetnja napadom na život ili tijelo iz člana 8 i ometanje i omalovažavanje policijskih službenika iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru. Tri lica će biti prekršajno procesuirana zbog izvršenog prekršaja nepristojno ponašanje iz člana 5 Zakona o javnom redu i miru – D.A. (55), M.J (35) i V.N. (35)", navodi se u saopštenju.

Iz UP navode da je okupljanje organizovano putem društvenih mreža, a da se u krugu bolnice okupilo oko 200 građana, te da je ispred ulaza u Infektivno odjeljenje bolnice, prilikom obraćanja direktorice bolnice Dušanke Perović-Milatović, došlo do narušavanja javnog reda i mira "od strane pojedinih lica iz okupljene grupe građana, koja su pokušala fizički da napadnu direktoricu i da nasilno uđu u prostorije odjeljenja".

"U ovim namjerama lica su spriječena pravovremenom reakcijom policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, koji su formirali kordon ispred okupljenih građana i na taj način spriječili fizički napad na direktoricu i nasilan ulazak u prostorije pomenutog odjeljenja", kazali su iz policije.

Dalje navode da je policija po nalogu tužioca prikupila obavještenja i identifikoavala osobe koje su pokušale fizički da napadnu direktoricu i da nasilno uđu u prostorije bolnice..

"... o čemu su povratno upoznali postupajućeg državnog tužioca koji se izjasnio da u radnjama identifikovanih lica nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su identifikovali ukupno osam lica koja su narušila javni red i mir", kazali su.

Iz UP su dodali da članovi porodice preminule bebe nisu prekršajno sankcionisani, niti su učestvovali u narušavanju javnog reda i mira tokom održavanja okupljanja.

Bonus video: