Policija identifikovala osumnjičenog za ubistvo u pokušaju u Nikšiću

Osim N.L. (29) identifikovano još osam osoba koje se sumnjiče za krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo

9040 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije/Twitter
Ilustracija, Foto: Uprava policije/Twitter

Policija je Višem državnom tužiocu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv N.L. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu A.C. (20) u junu ove godine.

On je, kako se sumnja, tokom tuče više osoba, upotrebom noža, nanio ubodnu ranu A.C. u predjelu stomaka, koji je zadobio povredu opasnu po život.

Iz Uprave policije je saopšteno da je identifikovano još devet osoba koje su u Nikšiću učestvovale u tuči navijačkih frakcija u junu.

Osim N.L. identifikovano je još osam osoba koje se sumnjiče za krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo.

"Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv P.B. (25), M.K. (19), N.M. (22), S.Đ. (25), S.L. (24), M.B. (30), N.V. (30) i D.P (24), državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo. Podsjećamo da je nikšićka policija, prethodno u odnosu na ovaj događaj, lišila slobode šest osoba, i to V.B., S.N., N.L. i M.Š. zbog učestvovanja u tuči, dok su A.C. i N.Ć. lišeni slobode zbog nasilničkog ponašanja. Naime, sva ova lica su se, 9. juna oko 22.00 časova, fizički sukobila kao pripadnici dvije navijačke grupe u ulici VI Crnogorske ispred jedne stambene zgrade, a kojom prilikom je A.C. zadobio teške tjelesne povrede", piše u saopštenju.

Navodi se i da je policija u tom slučaju saslušala preko 30 osoba, da su pregledani brojni video zapisi sa nadzornih kamera užeg i šireg dijela grada kao i nadzorne kamere sa teritorije drugih opština i putnih pravaca.

"Izvršena je detaljna pretraga užeg i šireg lica mjesta događaja, kao i mapirani pravci bjekstva učesnika tuče kojom prilikom su na jednoj lokaciji udaljenoj oko 10 km od užeg gradskog jezgra grada pronađeni odbačeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. Na licu mjesta pronađeno je sredstvo izvršenja, hladno oružje – nož kojim su nanešene povrede licu A.C. Grupa koja je djelovala, prema sprovedenim dokazima, organizovana je iz više gradova, koristila je veći broj vozila, od kojih su neka bila rentirana, kako bi prikrili izvršenje krivičnog djela i otežali otkrivanje i dokazivanje istog", navodi se u saopštenju.

Između ostalog, dodaje se, da je sveokupnim preduzetim aktivnostima službenika OB Nikšić u ovom događaju procesuirano ukupno 14 osoba – aktera događaja, a koji su obuhvaćeni krivičnim prijavama.

Bonus video: