Kontrola optužnice za ubistvo Roganovića odložena za 6. novembar

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv vođe škaljarskog kriminalnog klana Igora Vukotića, zbog stvaranja kriminalne organizacije i teškog ubistva Šćepana Roganovića u februaru 2020. godine

5548 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Kontrola optužnice protiv okrivljenih Igora Vukotića i ostalih okrivljenih, zbog ubistva Šćepana Roganovića, danas je odložena za 6. novembar u Višem sudu u Podgorici.

Jedan od advokata odbrane predložio je da se ročište odloži da bi dobio kopirane spise predmeta.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv vođe škaljarskog kriminalnog klana Igora Vukotića, zbog stvaranja kriminalne organizacije i teškog ubistva Šćepana Roganovića u februaru 2020. godine.

Optužnica je pored osim Vukotića, podignuta je i protiv Marka Radovića, Slavka Radulovića i Miloša Gvozdenovića.

"Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih I.V., S.R., M.G. i M.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv okrivljenog M.R. i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izvršenih tokom 2019. i 2020. godine, u Herceg Novom" saopštio je ranije državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

U Višem sudu u Podgorici u toku je sudski postupak protiv okrivljenih Krsta Vujića, Mili Bajramovića, Miloša Komara, Dina Ibrahimovića i Igora Glavaša.

Okrivljeni Bajramović, koji je u bjekstvu, označen je kao direktni počinilac ubistva i za njim je raspisana međunarodna potjernica, kao i za Vujićem koji se tereti kao organizator ove kriminalne grupe. Glavaš se tereti da je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića. On je, prema rezultatima iz istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, u januaru 2020. godine.

Bonus video: