Određen pritvor Jankoviću zbog sumnje da je podmetnuo požar na automobilu

Pritvor mu je, navodi se, određen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela

6655 pregleda 0 komentar(a)
Istražni zatvor u Spužu, Foto: Luka Zeković
Istražni zatvor u Spužu, Foto: Luka Zeković

Podgoričanin Mladen Janković poslat je u istražni zatvor u Spuž odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, zbog sumnje da je 9. maja podmetnuo požar na automobilu.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda, određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Pritvor mu je, navodi se, određen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

"Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenom M.J. koji se tereti da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, podmetnuvši požar na vozilu marke "Mercedes", koji se prenio na još tri vozila. Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da se da u bjekstvo i bude nedostupan državnim organima, budući da se radi o licu za kojim je već bila raspisana potjernica, a po kojoj nije mogao biti lišen slobode jer se krio i lažno predstavljao. Pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela, jer se radi o licu koje je već osuđivano zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, pa je očigledno da je sklono vršenju krivičnih djela", piše u saopštenju suda.

Kazali su da pritvor po ovom rješenju osumnjičenom može trajati najduže trideset dana.

Bonus video: