Katarina Baćović uhapšena u štek stanu: Osumnjičena da je dio grupe koja je obila depo Višeg suda

Policija je za Baćović tragala od sredine septembra

95836 pregleda 88 reakcija 88 komentar(a)
Baćović, Foto: Boris Pejović
Baćović, Foto: Boris Pejović

Podgoričanka Katarina Baćović uhapšena je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je članica kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici, saznaju "Vijesti" nezvanično.

Prema istim informacijama ona je uhapšena u Podgorici, u štek stanu u kom se krila od sredine septembra.

Informaciju o lišenju slobode Baćović Vijestima je zvanično potvrdio i rukovodilac ODT Podgorica, tužilac Duško Milanović.

Pored nje na saslušanje su privedene još četiri osobe V.M., P.I., M.A. i M.N.

Policija je za Baćović tragala od sredine septembra.

Ona je identifikovana kao osoba koja je iznajmila stan u Njegoševoj ulici, iz kog su pripadnici te krimi-ekipe prokopali tunel do Višeg suda.

U istrazi obijanja prostorije u kojoj su čuvani sudski dokazi saslušana je i njena majka Maja Baćović, inače upraviteljica sudske pisarnice, koja je negirala umješanost u tešku krađu.

Pravni zastupnik Katarine Baćović, advokat Srđan Lješković, kazao je Vijestima da mu podgorička policija ne dozvoljava da vidi svoju klijentkinju.

"Ja čekam ispred OB (Odjeljenje bezbjednosti) Podgorica, prvo su rekli da ne znaju da je privedena, pa da dođem za pola sata. Znam da je već na obradi, i ne omogućavaju mi da prisustvujem njenom saslušanju", kazao je on.

Lješkovića je službenik OB Podgorica obavijestio da je Baćović insistirala da je zastupa Borivoje Borović, advokat iz Beograda.

Provala u sudski depo primijećena je 11. septembra, kada su nadležni najprije utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12...

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje im je navodno bila baza.

Predrag Mirotić, za kojeg se sumnja da je vozio kopače tunela od Zabjela do centra grada, kada su odlazili da prave podzemni prolaz do depoa Višeg suda, uhapšen je 23. septembra.

On im je bio kontakt tačka, pomagao im da nesmetano borave u Podgorici i obezbjeđivao im alat kojim su obili sudsku prostoriju.

U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, izuzeto je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili, a vještačenjem je izolovan i trag osumnjičenih...

Utvrđeno je i ko su izvođači radova na kopanju 30 metara dugog tunela do sudskog depoa.

Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj.

Bonus video: