Podnijete tri krivične prijave u Nikšiću: Krađa akcija, prisvajanje pazara, bespravna sječa drveta?

Iz Uprave policije su kazali da je nikšićka policija podnijela i krivičnu prijavu protiv K.M. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo šumska krađa

8889 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić (Ilustracija), Foto: Svetlana Mandić
Nikšić (Ilustracija), Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijela tri krivične prijave protiv tri osobe zbog pet krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je krivična prijava podnijeta protiv M.Ž. (39) zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"On je kako se sumnja, u svojstvo ovlašćenog brokera u investicionom društvu NK Broker AD Nikšić, izvršio djela koja mu se stavljaju na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao tj. trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) za tri klijenta ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga, te je tako za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 5.939 eura", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je krivična prijava podnijeta protiv N.S. (31) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"On je djelo izvršio na način što je kao konobar, zaposlen u jednoj konobi, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojio pazare u ukupnom iznosu od 1.200 eura", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je nikšićka policija podnijela i krivičnu prijavu protiv K.M. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo šumska krađa.

"On je, kako se sumnja, tokom septembra, na lokaciji Raškovo brdo izvršio bespravnu sječu drvne mase u količini od oko 11,24 m3, a koja je u vlasništvu K.B.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: