Utopila se državljanka Moldavije kod Sutomora, troje spašeno

"Grupa mladih Moldavaca je danas prema informacijama isplovila iz barske marine na stend ap daskama i ubrzo ih je južni vjetar odvukao iz Golog Brda u Sutomoru. Očajnički su pred velikim talasima pokušavali da se dokopaju sutomorske plaže", kazao je Lukšić

31519 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvadesetsedmogodišnja državljanka Moldavije utopila se danas u vodama kod sutomorske plaže.

To je saopštio Portalu RTCG načelnik Uprave za pomorsku sigurnost i upravljanje lukama (UPSUL) Žarko Lukšić, prenosi taj portal.

Lukšić je kazao da su uspjeli da spasu tri osobe, a da se ženska osoba utopila na samo dvadesetak metara od obale.

"Grupa mladih Moldavaca je danas prema informacijama isplovila iz barske marine na stend ap daskama i ubrzo ih je južni vjetar odvukao iz Golog Brda u Sutomoru. Očajnički su pred velikim talasima pokušavali da se dokopaju sutomorske plaže", kazao je Lukšić.

Njihov operativni centar je dobio informaciju u 16:45 sati.

"Dvije mlade osobe tridesetih godina su uspjele da dođu do plaže i talasi su ih izbacili, ali uprkos visokom riziku za posadu čamaca i blizine stijena, druge dvije je prevrnuo talas i bacio na kamenitu obalu. Zadnjim atomima snage došli su do plaže, ali ženskoj osobi nije bilo spasa. Ogromni talasi nisu dozvoljavali da im iko u tom trenutku pomogne", rekao je Lukšić.

Na lice mjesta su se odmah našli MUP CB Bar i Sektor granične policije.

"Zavod za hitnu medicinsku pomoć je zbrinuo ostale osobe", zaključio je Lukšić.

U Budvi muškarac spašen u zadnjem trenu

Pored ovog događaja danas oko 13 sati Pomorsko opertivni centar je primio poziv od OKC 112 da se jedan plivač nalazi kod Ričardove glave u Budvi i ne može zaći iz mora zbog velikih talasa.

“Zbog konfiguracije terena i plitke vode, sa mora je bilo nemoguće doći, a da se ne ugroze životi spasilaca i čamac, te je na kraju uz napor svih službi sa kopna i herojskog poduhvata Budvanina Luke Vukčevića, život muškarca spašen u zadnjem trenutku”, saopštio je Lukšić.

On kaže da ovakve situacije i avanturističko ponašanje u praksi dovodi do tragičnih posljedica.

“Sve to i pored jasnih najava lošeg vremena te ogromnih talasa koji gutaju sve pred sobom”, rekao je Lukšić.

Bonus video: