Odloženo suđenje optuženima za ubistvo Šarovića

Glavni pretres je odložen jer advokat Damir Lekić, branilac okrivljenog Šilja, nije primio poziv za današnje ročište

4176 pregleda 0 komentar(a)
Podgorički Viši sud (ilustracija), Foto: Luka Zeković
Podgorički Viši sud (ilustracija), Foto: Luka Zeković

Suđenje Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, optuženima za ubistvo Stefana Šarovića, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici.

Glavni pretres je odložen jer advokat Damir Lekić, branilac okrivljenog Šilja, nije primio poziv za današnje ročište. Nastavak suđenja zakazan je za sjutra (utorak).

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi su za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima.

Šilj se tereti da je zajedno sa Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Optuženi tražio izuzeće sudije Matović

Jedan od okrivljenih zatražio je izuzeće predsjednice krivičnog vijeća sudije Milene Matović, potvrdila je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

Bonus video: