Nastavljena potraga za tijelom stradale turistkinje

U potrazi sa mora, obale i vazduha učestvuju dva skutera i dva plovila UPSUL-a, vatrogasci, Sektor granične policije MUP-a i Mornarica VCG, kao i helikopter Vazduhoplovstva VCG

3647 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UPSUL
Foto: UPSUL

Potraga za tijelom moldavske turistkinje koja se utopila u petak poslijepodne u akvatorijumu Sutomora nastavljena je jutros.

U potrazi sa mora, obale i vazduha učestvuju dva skutera i dva plovila Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore, vatrogasci, Sektor granične policije MUP-a i Mornarica VCG, kao i helikopter Vazduhoplovstva VCG.

Učesnicima akcije danas naruku ide lijepo vrijeme i mirno more, ali ni to nije garancija da će oni i uspjeti da nađu tijelo 27-mogodišnje turistkinje iz Moldavije za koje se pretpostavlja da je zaglavljeno negdje među podvodnim hridima u reonu Sutomora.

U akciju potrage oko 11 sati uključili su se i ronioci RCUD-a iz Podgorice.

Prema riječima pomoćnika direktora UPSUL-a Žarka Lukšića, ronioci će pretraživati podmorje od mjesta gdje je Moldavka u petak posljednji put viđena na površini mora, sjeverozapadno duž sutomorske plaže, ispod Golog brda i dalje prema Crnom rtu.

potraga Sutomore
foto: UPSUL

Dva helikoptera VCG koji su iz vazduha pretraživali akvatorijum između Dobre vode na jugoistoku i Petrovca na sjeverozapadu za danas su završili letjenje ne našavši ništa na površini mora.

Bonus video: