Ponovo odloženo suđenje optuženima za ubistvo Šarovića, i Ivović traži branioca po službenoj dužnosti

Prethodno je, 9. oktobra na glavnom pretresu, kada je bila zakazana završna riječ, okrivljeni Šilj otkazao punomoćje braniocu po službenoj dužnosti advokatici Sanji Bojanović i sudu rekao da je angažovao branioca po izboru advokata Damira Lekića. I tada je suđenje bilo odloženo

5800 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici (ilustracija), Foto: Luka Zeković
Viši sud u Podgorici (ilustracija), Foto: Luka Zeković

Suđenje okrivljenima Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, optuženima za ubistvo Stefana Šarovića, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici, a nastavak je zakazan za sjutra.

Glavni pretres je odložen jer je okrivljeni Ivović danas otkazao punomoćje svom branocu advokatu Danilu Mićoviću. On je od suda zatražio da mu postavi branioca po službenoj dužnosti.

Nakon toga, predsjednica krivičnog vijeća sudija Milena Matović glavni pretres je odložila. Dodala je da će spisi predmeta biti dostavljeni predsjedniku Višeg suda, radi postavljanja branioca po službenoj dužnosti okrivljenom Ivoviću.

Na početku suđenja, sudija je rekla da je predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić donio rješenje kojim je odbio predlog optuženog Šilja, sa glavnog pretresa od 23. oktobra, za izuzeće sudije Milene Matović.

Prethodno je, 9. oktobra na glavnom pretresu, kada je bila zakazana završna riječ, okrivljeni Šilj otkazao punomoćje braniocu po službenoj dužnosti advokatici Sanji Bojanović i sudu rekao da je angažovao branioca po izboru advokata Damira Lekića. I tada je suđenje bilo odloženo.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima.

Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u jednom ugostiteljskom objektu iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Negodovanja

Ljubo Šarović, otac pokojnog Stefana Šarovića, negodovao je nakon što je okrivljeni Nikola Ivović otkazao punomoćje svom braniocu advokatu Danilu Mićoviću.

"Ovo je guranje prsta u oko oštećenoj porodici, a vjerujem i sudu", istakao je on.

Državna tužiteljka Ana Radović u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, dodala je da se očigledno radi o zloupotrebi prava.

Advokat Danilo Mićovič je takođe reagovao na riječi okrivljenog Ivovića da mu otkazuje punomoćje.

"Neću da učestvujem u ovome. Ne bih više učestvovao u odbrani Ivovića. Njemu na obraz", naveo je on.

Bonus video: