Uhapšeni osumnjičeni za ispisivanje grafita u tunelu Budoš, oduzeto 45 drvenih palica, metalne šipke, baklja...

"Oduzeti predmeti – palice i šipke su, kako se sumnja, bili namijenjeni za sukobljavanje sa suprotstavijenim navijačkim frakcijama, što se može zaključiti budući da je poznat događaj od 9. juna ove godine kada je došlo do svađe i tuče između dvije navijačke frakcije, a kada su upravo ovi predmeti korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela", kazali su iz Uprave policije

17307 pregleda 15 komentar(a)
Oduzeti predmeti, Foto: Uprava policije
Oduzeti predmeti, Foto: Uprava policije

Nikšićka policija uhapsila je P.B. (25), P.D. (23), V.K. (21) i N.P. (18), navijače jednog fudbalskog kluba, zbog sumnje da su u tunelu Budoš ispisivali grafite.

Iz Uprave policije je saopšteno da su oni uhapšeni zbog počinjenog prekršaja pričinjavanje štete ispisivanjem grafita iz Zakona o javnom redu i miru te da su uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, sprovedeni nadležnom sudu za prekršaje.

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić shodno svojim nadležnostima prate djelovanje navijačkih grupa iz zemje i okruženja u skladu sa Zakonom o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim manifestacijama. Pripadnici saobraćajne policije su 10. oktobra oko 02.00 časova u tunelu Budoš zatekli lica P.B. (25), P.D. (23), V.K. (21) i N.P. (18), navijače jednog fudbalskog kluba, kako u unutrašnjosti zidova tunela pričinjavaju štetu, odnosno ispisuju grafite koji se odnose na jednu navjačku grupu i sportski klub", ističe se u saopštenju

Iz Uprave policije su dodali da su prilikom pretresa stana i drugih prostorija, po drugom osnovu, koje koristi P.B., policajci pronašli su i privremeno oduzeli 45 drvenih palica većih dimenzija, tri metalne šipke, dvije metailne palice na izvlačenje, baklju i dva vatrometa, pet sprejeva i tri šablona za ispisivanje grafita.

"Oduzeti predmeti – palice i šipke su, kako se sumnja, bili namijenjeni za sukobljavanje sa suprotstavijenim navijačkim frakcijama, što se može zaključiti budući da je poznat događaj od 9. juna ove godine kada je došlo do svađe i tuče između dvije navijačke frakcije, a kada su upravo ovi predmeti korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela. Tada je krivično procesuirano 14 lica, od kojih je jedno lice i pomenuti P.B. koji je, kao navijač pomenutog fudbalskog kluba, procesuiran zbog sumnje da je izvršio krivično djelo učestvovanje u grupi koja izvrši krivično djelo i krivično djelo nasilničko ponašanje", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: