Na Dobrakovu zaplijenjena "Kamagra", duvan za nargile i duvan za žvakanje u vrijednosti od 20.000 eura

Službenici kontrolisali kamion kojim je upravljao I. M., 1992. godište

22006 pregleda 152 reakcija 8 komentar(a)
Foto: UPC i UP
Foto: UPC i UP

Na graničnom prelazu Dobrakovo jutros je pronađena i zaplijenjena velika količina duvanskih proizvoda - duvana za nargile, duvana za žvakanje (tzv.snus) i sredstava za potenciju “Kamagra”, čija je vrijednost procijenjena na 20.592 eura.

U saopštenju se navodi da je u pitanju zajednička akcija Uprave prihoda i carina (UPC) i Uprave policije (UP).

zaplijenjena roba
foto: UPC i UP

"Ciljanom kontrolom, a na osnovu operativnih podataka, pristupilo se kontroli kamiona crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao crnogorski državljanin I. M. 1992. godište. Roba čiji je promet zabranjen i ograničen je trajno oduzeta. Vrijednost je procijenjena na 20. 592 eura", piše u saopštenju.

zaplijenjena roba
foto: UPC i UP

Službenici Uprave policije su nadležnom dežurnom tužiocu u Bijelom Polju, koji je djelo kvalifikovao kao nedozvoljena trgovina, u redovnom postupku podnijeli krivičnu prijavu protiv vozača.

zaplijenjena roba
foto: UPC i UP

"Uprava prihoda i carina i Uprava policije, u saradnji sa državnim tužilaštvom, kontinuirano sprovode aktivnosti usmjerene na suzbijanje i sprječavanje krivičnih djela nedozvoljene trgovine, identifikaciju lica koja učestvuju u lancu trgovine akciznim robama i suzbijanje sive ekonomije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: