Službenika policije sumnjiče za falsifikovanje isprave, podnijeta krivična prijava

Policija kontrolisala "mercedes" koji je vozio policajac, provjerama utvrdili da tablice pripadaju drugom vozilu

13523 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Nikšićka policija policija je, u saradnji sa službenicima Odeljenja za antikorupciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova, procesuirala policijskog službenika granične policije Stanice 1 Nikšić – B.R. (41), zbog sumnje da je počinio krivično djelo - falsifikovanje isprave.

"Preduzimajući mjere i radnje policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su 1. septembra ciljano zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke Mercedes ML sive boje, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao gore navedeni policijski službenik. Tom prilikom protiv imenovanog je podnijeta odgovarajuća prekršajna prijava zbog učinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dok je predmetno vozilo privremeno oduzeto i bilo predmet sveobuhvatnih provjera", saopštila je Uprava policije.

Daljim provjerama utvrđeno je da navedene tablice pripadaju vozilu Folksvagen „19E“ sive boje.

"Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću u fazi izviđaja preduzeli neophodne mjere i radnje u cilju dokazivanja krivičnog djela koje sveukupne aktivnosti su rezultirale podnošenjem krivične prijave protiv B.R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave", dodaju iz policije.

Poručuju da je jedan od istaknutih prioriteta Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ upravo podizanje nivoa stepena profesionalizacije policije i suzbijanja svakog oblika koji se odnose na neetičko ponašanje, uključujući preduzimanje svih zakonom propisanih aktivnosti u dijelu koji se odnose na službenike policije koji su "svojim postupanjem doprinijeli kompromitaciji policije kao jednog od nosilaca sistema bezbjednosti".

Bonus video: