Čogurić podnijela krivičnu prijavu, Čurović tvrdi da za 25 godina posla nikada nije dao nečiji broj telefona

Iz pokreta Ecopatriotizam je saopšteno da će aktivistkinja Ivana Čogurić će 7. novembra, u prostorijama Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, dati izjavu u prisustvu advokata Dalibora Tomovića

18768 pregleda 14 komentar(a)
Čogurić, Foto: Svetlana Mandić
Čogurić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.11.2023. 11:43h

Aktivistkinja pokreta "Ecopatriotizam" Ivana Čogurić podnijela je krivičnu prijavu protiv načelnika nikšićke Komunalne policije, Veselina Čurovića, zbog sumnje da je njene lične podatke dostavio licu koje je ilegalno odlagalo otpad u koritu rijeke Gračanice i time počinio teži službeni prekršaj.

"Nakon što je 15. septemba ove godine, službi Komunalne policije Nikšić u prijepodnevnim satima dostavila video snimak o ilegalnom odlaganju otpada, Ivana Čogurić je primila poziv od lica koje je počinilo prekršaj i koje se nakon razgovora sa aktivistkinjom vratilo na korito rijeke Gračanice i saniralo načinjenu štetu pokupivši nepropisno odloženi otpad", navodi se u saopštenju Ecopatriotizma.

Narednog dana, kako stoji u saopštenju, Čogurićeva se u prisustvu ostalih članica pokreta našla sa počiniocem prekršaja koji im je saopštio da je kontakt telefon dobio od načelnika Veselina Čurovića u prostorijama Komunalne policije Nikšić.

Čogurić će 7. novembra, u prostorijama Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, dati izjavu u prisustvu advokata Dalibora Tomovića.

Čurović je kazao "Vijestima" da za 25 godina posla nikada nikome nije dao nečiji broj telefona, a posebno ne ljudima koje lično ne poznaje.

Čurović
Čurovićfoto: Svetlana Mandić

"Toga dana nijesam ni bio u kancelariji, a zaista je neozbiljno podnositi prijavu na osnovu površnih kafanskih priča koje su, moguće je, i pogrešno protumačene. Uostalom, za sve što pričam postoje dokazi koji su lako provjerljivi", kazao je Čurović.

Bonus video: