Odloženo suđenje Mujoviću i Rafailoviću: Odbijen zahtjev za izuzeće specijalne tužiteljke Nataše Bošković

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Igor Đuričković naredno ročište zakazao je za 11. decembar

8195 pregleda 0 komentar(a)
Mujović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Mujović (arhiva), Foto: Luka Zeković

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo suđenje okrivljenima Radovanu Mujoviću i Vasilju Rafailoviću zbog bolesti jednog od okrivljenih.

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Igor Đuričković naredno ročište zakazao je za 11. decembar.

Kako nezvanično saznaju "Vijesti", specijalno državno tužilaštvo odbilo je predlog odbrane za izuzeće specijalne tužiteljke Nataše Bošković.

Na prethodnom glavnom pretresu 23. oktobra, branilac okrivljenog Uroša Vučinića, advokat Danilo Živković, koji je mijenjao kolegu advokata Srđana Lješkovića, zatražio je izuzeće specijalne tužiteljke Nataše Bošković. I advokat Lješkovič je sudu dostavio predlog za izuzeće tužiteljke.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Radovana L. Mujovića i Vasilija B. Rafailovića, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, te Petra V. Lipovine, Mitra D. Markovića, Filipa M. Kneževića, Žarka Ž. Pejakovića, Lazara M. Nedovića, Aleksandra B. Ćetkovića, Boška Ž. Pavlovića, državljana Srbije Jovana Mirkovića i Aleksandra Stevanovića, Marka A. Zorića, Nikole Z. Marića, Đurđevac V. Uroša, Filipa M. Bešovića, Gorana V. Rakočevića, Ivana R. Brnovića, Nikole P. Drecuna, Đurđevac Z. Aleksandra, Moša I. Paovića, Uroša V. Vučinića, Davora H. Avdića i Nemanje M. Zurovca, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije.

Okrivljeni Mujović i Rafailović su početkom 2017. godine stvorili kriminalnu organizaciju radi vršenja krivičnih djela, čiji su članovi postali optuženi, kao i Bajram Pista i Marinko Rajković, koji su rješenjem Višeg suda određeni za svjedoke saradnike.

Mujović je optužen za izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja, teška tjelesna povreda podstrekavanjem, a Marić i Uroš Đurđevac izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja, Ćetković - teška tjelesna povreda podstrekavanjem, Drecun za krivično djelo kao saizvršilac teška tjelesna povreda, dok su Rakočević, Bešović, Knežević, Lipovina i Marković optuženi za izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja, a Nedović i Pejaković kao saizvršioci za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

"Okrivljeni Mirković i Lipovina su optuženi da su počinili krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja. Za isto krivično djelo optužen je i Radovan Mujović, koji je, kako se navodi u optužnici, tražio od Pista Bajrama da “prekolje” M. B., suprugu svjedoka saradnika M. M. Za krivično djelo “teško ubistvo u pokušaju podstrekavanjem” optužen je Lipovina, dok je Drecun optužen za “teško ubistvo u pokušaju”, dok je Knežević je optužen za dva krivična djela ubistvo podstrekavanjem”, navodi se u optužnici.

Bonus video: