Milan Vujotić i još troje osumnjičenih za ubistvo Jovana Vukotića pušteni u Turskoj da se brane sa slobode

Vujotić, za koga mediji navode da je blizak kavačkog klanu, nalazio se u kućnom pritvoru, a kako prenose turski mediji, vijeće suda donijelo je da mu se on ukine, sa tim što mu je određena zabrana putovanja i napuštanja zemlje

12835 pregleda 5 komentar(a)
Vujotić, Foto: Privatna arhiva
Vujotić, Foto: Privatna arhiva

Milan Vujotić i još troje ljudi osumnjičenih za organizaciju i ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Istanbulu prošle godine, pušteni su da se brane sa slobode. Njima su određene mjere zabrane napuštanja zemlje i obaveznog javljanja u policijskoj stanici.

Čak 16 osoba osumnjičeno je da je učestvovalo u likvidaciji Vukotića, a od toga četvoro se nalazi na na slobodi poslije posljednjeg suđenja u Turskoj, prenosi Nova.rs.

Vujotić, za koga mediji navode da je blizak kavačkog klanu, nalazio se u kućnom pritvoru, a kako prenose turski mediji, vijeće suda donijelo je da mu se on ukine, sa tim što mu je određena zabrana putovanja i napuštanja zemlje.

Takođe, još troje turskih državljana pušteno je na slobodu kada je uzeta u obzir dužina pritvora i dokazi protiv njih, pišu turski mediji.

Jovan Vukotić ubijen je u septembru prošle godine u četvri Šišli u Istanbulu kada su na njega napadači, sa motocikla, pucali dok se nalazio u kolima sa svojom partnerkom i djetetom dok je išao u šoping centar. Poslije ubistva, uslijedila je velika akcija turske policije.

U tok akciji, uhapšen je i Radoje Živković, blizak rođak i saradnik Radoja Zvicera, šefa kavačkog klana. Ovo ubistvo bilo je samo jedno u nizu surovih likvidacije u ratu klanova, koji bjesni od 2014. godine i u kojem je ubijeno nekoliko desetina pripadnika iz svih zemalja regiona.

Bonus video: