Nikšić: Uhapšen osumnjičeni za napad na policajca, zbog prekršaja u saobraćaju poslat u zatvor

Osumnjičeni M.K. (38), kako je saopšteno iz policije, odbio alkotest i uputio i ozbiljne prijetnje policijskom službeniku

13014 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

M.K. (38) osumnjičen je da je u Nikšiću napao policajca, a zbog saobraćaja u prekršaju poslat je u zatvor 45 dana.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici nikšićke policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv M.K. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"Naime, 2. novembra, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka iz oblasti saobraćaja, policijski službenik je pristupio kontroli vozila i lica M.K., kojom prilikom je ovo lice odbilo da se podvrgne radnji alkotestiranja. Policijski službenik je pristupo sankcionisanju lica po Zakonu o bezbjednosti saobaćaja na putevima i lišenju slobode, tokom kojeg je M.K. policijskom službeniku uputio ozbiljne prijetnje i pokušao da izvrši napad na policijskog službenika", piše u saopštenju Uprave policije.

Policija je protiv M.K. podnijela krivičnu prijavu u redovnom postupku, dok je zbog počinjenih prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima priveden nadležnom Sudu za prekršaje.

"On je sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 45 dana, koja mu je izrečena zbog počinjenih prekršaja", piše u saopštenju.

Bonus video: