Beranac ranjen u pucnjavi u Andrijevici, identifikovan osumnjičeni

Potraga za Rajkom Božovićem, tužilac kvalifikovao krivično djelo kao teško ubistvo u pokušaju

28022 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.11.2023. 19:08h

Policija traga za Rajkom Božovićem (27) koji je, kako se sumnja, u jednom ugostiteljskom objektu, u naselju Trepča u Andrijevici, sinoć oko dva sata iz vatrenog oružja ranio Beranca M.I.

"U aktivnostima sprovedenim u saradnji sa višim državnim tužiocem policija je identifikovala lice R.B. (27) za kojeg se sumnja da je upotrijebio oružje na štetu M.I. Tužilac je kvalifikovao krivično djelo kao teško ubistvo u pokušaju, te za R.B. policija intenzivno traga", saopštila je Uprava policije.

Ta institucija ranije je saopštila da je M.I. zadobio "povrede u vidu ustrelne rane u zadnjoj strani desne butine i ustrelne rane u predjelu lijevog skočnog zgloba".

Njemu je ukazana ljekarska pomoć i hospitalizovan je u medicinskoj ustanovi u Beranama.

"Policija preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti u saradnji sa tužiocem iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju koji je izvršio uviđaj na licu mjesta. Prikupljena su obavještenja od više lica, te se preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica i rasvjetljavanja događaja", saopštila je ranije danas policija.

Državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Vladan Đalović obavio je danas uviđaj, zbog krivičnog djela - ubistvo u pokušaju. “Sa lica mjesta su izuzeti tragovi koji će biti predmet vještačenja”, saznaju "Vijesti" iz tog tužilaštva.

Bonus video: