Radonjić: Petrov došao na koncert i da upozna Crnu Goru

Advokat pojašnjava da je njegov branjenik dva puta, na molbu osumnjičenog Vitalija Grečina, učestvovao u dovođenju djevojaka sa aerodroma”

22052 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bogdan Petrov nije imao i nije mogao da ima bilo kakva saznanja koja bi upućivala na to da se zloupotrebom povjerenja i odnosa podređenosti vrbuju djevojke radi njihove seksualne eksploatacije, kazao je branilac uhapšenog državljanina Rusije, advokat Jovan Radonjić.

On tvrdi da je njegov branjenik u Crnu Goru prvi put došao 23. oktobra, i to po preporuci svoje drugarice, kako bi prisustvovao koncertu poznate bjeloruske grupe “Nemiga” u jednom klubu na primorju i da je to učinio isključivo iz želje da upozna zemlju i da se zabavi.

“Tu je lično i upoznao glavnog osumnjičenog Vitalija Grečina, kao i pojedine djevojke koje su učestvovale u zabavi, ali ni u jednom momentu nije primijetio, a kamoli učestvovao u nekoj radnji koja bi slutila da se odigrava bilo kakav događaj, koji bi mogao da pređe u kriminalnu zonu, pogotovu ovako teškog djela. Iz kontakta i sa gospodinom Grečinom i sa drugim učesnicima žurke koje je upoznao tokom boravka u Crnoj Gori, imao je dojam da su svi tu bez ikakve prisile, svjesno i dobrovoljno”, saopštio je Radonjić.

Advokat pojašnjava da je njegov branjenik dva puta, na Grečinovu molbu, učestvovao u dovođenju djevojaka sa aerodroma”.

“...Sa motivom pomoći u organizaciji predstojećeg događaja na ‘Halloween partyju’, a ne kao član nekakve kriminalne grupe koja zahtijeva određenu ispunjenost elemenata propisanih članom 401a Krivičnog zakonika Crne Gore. Takođe, riječ je o do sada neosuđivanom licu”, rekao je Radonjić.

On je dodao da je tužilac odredio zadržavanje njegovom branjeniku i predložio određivanje pritvora...

Bonus video: