O Kneževiću opet vagaju, Božović ostaje u pritvoru

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo rješenje o produženju pritvora Dejanu Kneževiću

33390 pregleda 14 komentar(a)
Jedno od prethodnih privođenja Božovića, Foto: Luka Zeković
Jedno od prethodnih privođenja Božovića, Foto: Luka Zeković

Vijeće podgoričkog Višeg suda ponovo će odlučivati o produženju pritvora nekadašnjem pomoćniku direktora Uprave policije Dejanu Kneževiću.

To je "Vijestima" potvrdila samostalna savjetnica za odnose sa javnošću tog suda Marija Raković, pojašnjavajući da je prethodno Apelacioni sud Crne Gore ukinuo rješenje o produženju pritvora tom uhapšenom policajcu.

Dodala je da je Apelacioni sud potvrdio rješenje Višeg suda kojim je produžen pritvor predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću, Milanu Popoviću, Vladimiru Bajčeti, Tihomiru Adžiću i Mileti Ojdaniću.

Sredinom septembra Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je podiglo optužnicu protiv takozvanog policijskog narko-kartela, kojom je obuhvatilo 21 osobu, među kojima je i Božović - optužen za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge, ali i Knežević kome će se eventualno suditi za odavanje tajnih podataka i zloupotrebu službenog položaja.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv 21 okrivljenog.

Optuženi su Milo Božović, Radoje Zvicer, Ljubo Milović, Dejan Knežević, Mileta Ojdanić, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Milan Popović, Miloš Mišurović, Marko Novaković, Ivan Nikolić, Goran Stojanović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Tihomir Adžić, Filip Zindović (Kljajević), Darko Knežević, Dražen Milović, Ivan Mijatović...

Tužilaštvo pojedince u toj grupi, između ostalog, tereti za šverc 4,3 tone kokaina, za pranje oko 7.000.000 eura, ali i za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja...

Bonus video: