Uhapšen Marko Pavićević, osumnjičen za ranjavanje Savovića i Galića

Savović i Galić pogođeni su projektilima u predjelu nogu i nisu životno ugroženi, rečeno je Vijestima

82074 pregleda 49 reakcija 13 komentar(a)
Detalj sa uviđaja, Foto: Boris Pejović
Detalj sa uviđaja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.11.2023. 10:15h

Danilovgrađanino Marko Pavićević uhapšen je zbog sumnje da je sinoć nešto poslije 20 sati u podgoričkom naselju Mareza ranio Podgoričane Veselina Savovića (43) i Slavena Galića (35).

Prema informacijama Vijesti, Pavićević je u pravcu Savovića i Galića pucao nakon kraće rasprave, a potom sjeo u "reno klio" i pobjegao.

Savović i Galić pogođeni su projektilima u predjelu nogu i nisu životno ugroženi, rečeno je Vijestima.

Sagovornik uključen u istragu kazao je da su njih dvojica sjedjela nadomak trafike u tom podgoričkom naselju, a da je Pavićević dojurio automobilom do njih.

Navodno, nakon što su ga pitali zbog čega to radi, izašao je iz automobila i počeo da se raspravlja sa njima, a potom i zaprijetio da će ih "pobiti".

"Vratio se u 'klio', a potom sa pištoljem krenuo ka njima i povukao oroz. Obojicu je pogodio u predijelu nogu - jednog u stopalo, a drugog u koljeno, a potom je pobjegao", kazao je sagovornik Vijesti.

Pavićević je od ranije poznat policiji, a prema operativnim podacima blizak je jednom od kotorskih klanova.

Istažitelji, međutim, vjeruju da pucnjava na Marezi nema veze sa obračunom kriminalnih grupa, već da je Pavićević oružje potegao nakon bahate vožnje.

Iz Uprave policije je zvanično saopšteno da su podgorički policajci sinoć oko ponoći, uhapsili osobu osumnjičenu da je vatrenim oružjem ranila dvije osobe u naselju Mareza.

"Slobode je lišeni M.P. (31) iz Danilovgrada i njemu se na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju. Naime, sinoć oko 20.20 časova M.P. je nakon kraćeg verbalnog konflikta sa licima V.S. (43) i S.G. (35), posegao za vatrenim oružjem i ispalio više hitaca u pravcu ovih lica, nakon čega se dao u bjekstvo. Oštećeni su zadobili povrede u predjelu donjih ekstremiteta i nisu životno ugroženi", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je na licu mjesta je izvršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Osumnjičeni je primijećen u ulici Vasa Raičkovića, kojim prilikom je pokušao da se udalji, ali je brzom reakcijom službenika policije sustignut i lišen slobode", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: