Bar: Jedna osoba osumnjičena da je gradila bez prijave i dokumenata, druga da je nije sprovela nadzor servisiranja auta

A.U. (44) odgovaraće zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nesavjestan radu u službi

5702 pregleda 0 komentar(a)
Bar (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Bar (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Barska policija podnijela je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru krivične prijave protiv dvije osobe i jedne kompanije.

"Krivična prijava je podnijeta protiv S.N. (50) iz Bara zbog sumnje da je izvršio krvično djelo građenja objekta bez prijave i dokumentacije za građenje. On je, kako se sumnja, djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je u aprilu 2023. godine, započeo gradnju objekta cca 350m2 bez prijave građenja i dokumentacije shodno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata, a na koji način je budžetu Crne Gore pričinila štetu u iznosu od 35.000 eura", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da će zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nesavjestan radu u službi krivično odgovarati A.U. (44), kao i kompanija "Auto kuća Bane B" d.o.o Bar shodno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela.

"Naime, A.U. je, kao izvršni direktor gore pomenutog pravnog lica, izvršila djelo koje joj se stavlja na teret na način što je propuštanjem dužnosti nadzora nastupila materijalna šteta za korisnika usluga, tako što je propustila da sprovede dužni nadzor prilikom serivisanja vozila Renault Clio vlasništvo JUZ Dom zdravlja Bar", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je servisiranje navedena firma bila dužna da sprovede na osnovu Ugovora o javnoj nabavci usluge popravke motornih vozila.

"Navedeno vozilo je 4. aprila 2022. godine radi servisiranja transportovano u gore pomenuti servis, da bi u decembru 2022. godine vozilo pronađeno prevrnutno na desnu stranu, u blizini servisa sa svim polomljenim staklima i oštećenom limarijom.Osumnjičena je nesavjesno postupala sa imovinom povjerenom na osnovu međusobnog ugovora, te nije izvršila obaveze iz zaključenog Ugovora, usled čega je nastupila totalna šteta na vozilu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: