Detalji optužnice protiv grupe Igora Vukotića i Krsta Vujića: Nišanili Roganovića i njegovog "prvotimca"

Jedna od ćelija škaljarskog klana dogovarala da “odrade” Igora Bošnjaka, jer je on navodno “provotimac” visokopozicioniranog kavčanina. Ista grupa škaljaraca pokušavala je 2020. godine da locira i Duška Roganovića, piše u spisima Specijalnog državnog tužilaštva

26933 pregleda 2 komentar(a)
Grupa tražila stan i planirala postavljanje GPS uređaja za praćenje suparnika (arhiva/ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Grupa tražila stan i planirala postavljanje GPS uređaja za praćenje suparnika (arhiva/ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Jedna od ćelija škaljarskog klana dogovarala je da “odrade” Igora Bošnjaka zvanog Gli, jer je su ga predstavljali “prvotimcem” kavčanina Duška Roganovića.

Putem kriptovane telefonske aplikacije, obećavali su 50.000 eura nagrade za dobre informacije o tom članu kavačke kriminalne ekipe.

Ista grupa pokušavala je 2020. godine da locira i Roganovića, piše u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) protiv grupe kojom su rukovodili Igor Vukotić i Krsto Vujić.

O tome su se krajem avgusta 2020. godine, putem Skaj aplikacije, dopisivali odbjegli škaljarac Mili Bajramović i njegov saradnik Marko Radović.

Nakon prepiske oko preuzimanja kriptovanog telefona, Radović 27. avgusta te godine obavještava Bajramovića da ima informaciju da Bošnjak povremeno dolazi kod rođaka u Herceg Novi.

Prema optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, Bajramović, kojeg crnogorski istražitelji traže zbog ubistva Šćepana Roganovića, odgovara mu da je to mnogo bitna informacija i dodaje:

“Kad ga snimiš bilo bi dobro da se to odradi brate, on ti je Dulev najbitniji, prvotimac”...

Tužioci tvrde da Bajramnović nakon te poruke šalje Radoviću instrukcije - da se detaljnije raspita za Bošnjaka kod onog ko mu je dao početnu informaciju i ponudi mu “cifru za dobru info”...

U tužilačkim spisima navodi se da je Radović potom objasnio kako izgleda kuća u kojoj Gli povremeno boravi kada dolazi u Novi i proslijedio informacije dobijene od osobe koja ga je vidjela.

“U izdvojenim komunikacijama obavljenim u periodu od 24. juna do 19. novembra 2020. godine, okrivljeni Marko Radović, SKY 2KB163, obavještava okrivljenog Milog Bajramovića, SKY ECC S9D61B, o mogućem lociranju člana suprotstavljene kriminalne organizacije Igora Bošnjaka zvanog Gli, jer je dobio podatak da posjećuje rođaka koji živi u Herceg Novom, kao i o lokacijama koje posjećuje Duško Roganović u Herceg Novom. U cilju lociranja Igora Bošnjaka, okrivljeni Marko Radović dobija instrukcije od okrivljenog Milija Bajramovića da iznajmi stan, kao i gdje da postavi GPS koji će pomoći da se isti locira, kao i da ako se realizuje ubistvo Bošnjaka, da će za to biti nagrađen 50.000 eura”, piše u optužnici protiv okrivljenih za likvidaciju Šćepana Roganovića.

U tim spisima navodi se i da je Bajramović svom kolegi iz klana Radoviću, tražio da ga iz kafića i hotela u koje Roganović dolazi odmah obavijeste kada taj Novljanin stigne.

“Za šta će biti nagrađeni”...

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, Radović je prihvatio naloge šefa kriminalne organizacije - da prati pripadnike suprotstavljene kriminalne organizacije, vrbuje članove za klan kom navodno i sam pripada, preuzima i prenosi kriptovane telefone, oružje, pancire, GPS uređaje, falsifikovana dokumenta, kao i da pronalazi i iznajmljuje stanove za potrebe svoje krimi-ekipe...

On je pred tužiteljkom Zoricom Milanović negirao sve navode optužbe, istakavši da radi kao fizički radnik na plaži i da to ne bi činio da je član bilo koje kriminalne organizacije.

Kazao je i da nikada nije posjedovao niti koristio kriptovani telefon, kao ni oružje i da ne poznaje većinu saokrivljenih.

Tvrdio je da Bajramovića zna iz perioda kada je taj Podgoričanin radio u lokalu “La bamba”, ali da ga nije vidio još od 2015. ili 2016. godine.

Odgovarajući na pitanja o Bošnjaku, ispričao je da ga poznaje iz osnovne škole, ali da ga sigurno nije vidio 12 godina...

Radović, jedan od vođa škaljarskog klana Igor Vukotić, Slavko Radulović i Miloš Gvozdenović 22. septembra optuženi su da su dio kriminalnog klana odgovornog za ubistvo brata visokopozicioniranog kavčanina Duška Roganovića.

Bajramović, koji je u bjekstvu, prema navodima SDT-a, direktni je izvršilac ubistva Roganovića.

On je obuhvaćen prvom optužnicom podnijetom 15. oktobra 2020. godine zbog ubistva Novljanina.

Prema tužilačkim spisima tu kriminalnu grupu formirao je Krsto Vujić.

Članovima tog klana SDT smatra Bajramovića, Igora Glavaša, Dina Ibrahimovića, Miloša Komara, Ilija Milanović i Miloš Đuričković koji je dobio status svjedoka saradnika.

U Višem sudu u Podgorici u toku je sudski postupak protiv te grupe okrivljenih...

SDT je tražilo da se postupci za ubistvo Roganovića spoje i vode kao jedinstven.

Taj Novljanin je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine oko devet časova izjutra.

Bonus video: