Istraga o padu autobusa u provaliju: Još čekaju nalaz vještaka

Tužilaštvo na Cetinju još istražuje uzrok saobraćajne nesreće na Obzovici

13164 pregleda 2 komentar(a)
Izvlačenje autobusa iz provalije, Foto: BORIS PEJOVIC
Izvlačenje autobusa iz provalije, Foto: BORIS PEJOVIC

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju još nije okončalo istragu o saobraćajnoj nesreći na Obzovici, kada su poginule dvije osobe, a 26 putnika prošlo sa težim i lakšim povredama, nakon što se autobus firme “Papović” sa magistrale sunovratio u provaliju.

Rukovoditeljka ODT-a Cetinje Sanja Radunović saopštila je “Vijestima” da se još vodi istraga u krivičnom predmetu formiranom protiv vozača S. N. iz Nikšića, koji je upravljao autobusom kada se dogodila tragedija na magistrali od Cetinja ka Budvi.

Radunović je objasnila da istraga traje, “jer nije okončano vještačenje po vještaku saobraćajne struke”.

Tragedija na Obzovici dogodila se 19. septembra oko 12.15 časova, kada je vozač autobusa, u kojem je bilo preko 30 putnika, izgubio kontrolu, a potom probio zaštitnu bankinu i pao u ambis.

U nesreći je poginula studentkinja iz Podgorice Anđela Burzanović (19), koja je tog dana autobusom krenula na fakultet u Kotoru, kao i državljanin Velike Britanije A.N.D. (66).

Teške tjelesne povrede zadobili su A.S. (33) i L.B. (29) iz Ukrajine, J.T.K. iz Velike Britanije, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72), N.F.

Desetak dana nakon tragedije, Osnovni sud na Cetinju ukinuo je pritvor vozaču S. N. jer je to tražilo cetinjsko tužilaštvo, nakon što su saslušani svi svjedoci saobraćajne nesreće.

Vozaču autobusa na teret se stavlja krivično djelo - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Dan nakon tragedije, Uprava policije saopštila je da je do saobraćajne nezgode najvjerovatnije došlo na način što je vozač, krećući se autobusom iz pravca Cetinja u pravcu Budve, dolaskom na kritično mjesto, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu.

“Probijajući zaštitnu ogradu, sletio je autobusom u provaliju dubine oko 20 metara. Na lice mjesta izašla je dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koja je sa vještakom saobraćajne struke i službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje izvršila uviđaj, nakon čega je naložila da se od vozača uzme krv i urin na analizu na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci, te da se autobus dislocira radi potrebnih vještačenja”, navela je tada UP.

Bonus video: